BYD s 'Home from Home' vyhrál iF DESIGN AWARD

BYD s 'Home from Home' vyhrál iF DESIGN AWARD
Home from Home design koncept BYD. Foto BYD
 
Dvanáctimetrový elektrický autobus BYD v inovativní koncepci zvítězil v kategorii veřejná doprava.
 
Evropský elektrický model představil BYD na veletrhu Busworld v Bruselu v říjnu 2019.

 

Koncept „Home from Home“ je podle BYD výsledkem pečlivého zvážení budoucího elektrického vozidla v kontextu skutečného zážitku pro cestující. Interiérové a exteriérové propojení vytváří funkční vozidlo s emocemi a proto u poroty iF Design Award bodovalo.

Zástupci výzkumu a vývoje BYD představili své vozidlo 70 designovým odborníkům z 20 zemí v lednu v Hamburku. Po vyhlášení vítěze proběhne ceremoniál iF DESIGN AWARDS v květnu.

Čistá estetika pro dvanáctimetrový eBus podle BYD

Interiér a exteriér jsou dokonale harmonizovány a vytvářejí pro cestující příjemný zážitek z jízdy. Vnější střecha bez ventilačních zařízení vytváří čistý a estetický vzhled. Dynamická oranžová linie a černý design zvyšují transparentnost. Barvy, příjemné materiály a  osvětlení uvnitř vytvářejí prostornou a relaxační atmosféru. Z technologického hlediska jsou pro bezpečnost zvolena digitální zrcátka a nová futuristická palubní deska. Lehká konstrukce karoserie, systém řízení baterií a CO2 klimatizace snižují spotřebu energie.

"Jsem absolutně nadšený z našeho konstrukčního týmu - řekl generální ředitel BYD Europe Isbrand Ho - víme, že při navrhování vozidla pro přepravu cestujících je řada omezení. Důležitá je funkčnost a prvořadá je bezpečnost. Jsme rádi, že odborná porota iF DESIGN AWARD ocenila úsilí, které naši designéři vynaložili při vytváření zážitku z Home from Home v našem úžasně atraktivním designovém vozidle." Uvádí BYD v tiskové zprávě.

BYD
Home from Home vyhrál iF DESIGN AWARD, nová palubní deska budoucnosti. Foto BYD
Barvy, příjemné materiály a osvětlení vytvářejí prostornou a relaxační atmosféru Home from Home. Foto BYD
 
 

Sdílet

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.