Nová vrátnice na odstavné ploše autobusů v Hejčíně

Vrátnice je prvním kontaktem návštěvníka s Dopravním podnikem při vstupu do areálu DPMO a také pracoviště, které je obsazeno 24 hodin denně po 365 dní v roce.

Stanoviště ostrahy se po dlouhou dobu nacházelo v nevyhovující, rozpadající se UNIMO buňce (stáří 42 let).

Stavební záměr řešil menší úpravu dokončené stavby původní plynové kotelny, rozšířené o přístavbu nové vrátnice se samostatným vchodem.

Přístavba byla založena na železobetonových základových pásech, přičemž svislá obvodová kovová konstrukce byla provedena z ocelových sloupků a střecha byla navržena jako tesařsky vázaná konstrukce uložená na roštu z ocelových válcovaných nosníků. Jako krytina byla použita folie DEKTEN. Nové příčky byly provedeny z protipožárního sádrokartonu. Došlo k zateplení stěn, nově navržená okna byla použita plastová. Nová podlaha je tvořena keramickou dlažbou a na WC a v předsíni byl proveden keramický obklad. Proběhlo nové napojení na kanalizaci a vodu. Vytápění je řešeno pomocí elektrických konvektorů.

Výsledkem vybudování přístavby nové vrátnice je moderní pracoviště, které odpovídá současným trendům a zkvalitní pracovní podmínky ostrahy.

Sdílet

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.