Zastávky a vozovka na tř. Svornosti v létě projdou obnovou

Zastávky a vozovka na tř. Svornosti v létě projdou obnovou

Autobusové zastávky na tř. Svornosti a zhruba tři sta metrů vozovky mezi ulicemi Foerstrova a Dvořákova se během letních prázdnin dočkají rekonstrukce. Stavební firma, která zvítězila ve výběrovém řízení, opravy provede za 11,7 milionu korun. To je o 1,8 milionu levněji, než kolik předpokládal projekt.

Na úseku tř. Svornosti v délce 314 metrů, který je ohraničen křižovatkami s ulicemi Foerstrova a Dvořákova, se obnoví asfaltový kryt vozovky a betonové obrubníky. Zatímco do křižovatky s Foerstrovou ulicí stavební práce nijak nezasáhnou, v místě křížení tř. Svornosti a Dvořákovy ulice bude křižovatka stavebně upravena jako zvýšená plocha s krytem z žulové kostky. „To přispěje k bezpečnějšímu provozu, stejně jako nové zapuštění autobusových zastávek v obou směrech do zálivů, díky kterému už nebudou stojící autobusy překážet řidičům v rozhledu. Součástí stavby pak bude i výměna stožárů a svítidel lamp veřejného osvětlení,“ popisuje plánované práce Marek Černý.

Firma M-SILNICE a.s. by měla s rekonstrukcí začít v červenci a dokončit ji během osmi týdnů. „Právě kvůli blízkosti školy a školky je stavba naplánovaná na letní měsíce. Vzhledem k rozsahu prací a potřebě dodržet termín letních prázdnin budou práce probíhat za úplné uzavírky, samozřejmě mimo zásobování a vozidla integrovaného záchranného systému,“ doplňuje náměstkyně primátora města Olomouce Miroslava Ferancová.

Na velké opravy komunikací letos putuje téměř 90 milionů korun. Schválených patnáct oprav určitě ještě doplní další ze záložního seznamu. Zakázky se totiž zatím daří soutěžit s poměrně značnou finanční úsporou oproti předpokládaným cenám v projektech.

 

Zdroj: https://www.olomouc.eu/

Sdílet

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.