Vánoční tramvaje vyrazily do provozu, dopravní podnik sveze Mikuláše a Betlémské světlo

V neděli 19. listopadu vyrazily do olomouckých ulic vánočně nastrojené tramvaje. Kromě světýlek je tentokrát ozdobil i tematicky laděný polep. Lidé se mohou 2. prosince těšit také na tradiční Mikulášské jízdy historickou tramvají  a 17. prosince rozvezeme po Olomouci i Betlémské světlo.

Vánočně nazdobeny vůz T3 se v adventní době stal už tradiční součástí olomouckých ulic, od roku 2021 k němu přibyla souprava vozů EVO. Letos se všechny vánoční tramvaje kromě světýlek dočkaly tematického polepu. „Souprava vozů typu EVO je laděna v duchu zimní krajiny, sněhových závějí a zasněžených domků, vůz T3 dostal teplý červený vánoční svetr,“ přiblížil proměnu tramvají předseda představenstva DPMO, a.s. Ing. Jaroslav Michalík.

Dopravní podnik zve i na další akce. „V sobotu 2. prosince pořádáme Mikulášské jízdy, od 10 do 18 hodin se mohou rodiče s dětmi svézt historickou tramvají s Mikulášem, anděly a čerty. Tramvaj bude jezdit na trase Sokolská – nám. Republiky – Hlavní nádraží – Pavlovičky a zpět po trase Pavlovičky – Hlavní nádraží – Envelopa – Tržnice – Náměstí Hrdinů,“ popsal místopředseda představenstva DPMO, a,s, Ing. Pavel Zatloukal.

A historická tramvaj rozveze na 3. adventní neděli v Olomouci Betlémské světlo. DPMO ve spolupráci s Lidovým spolkem Olomouc převezme tento symbol míru v neděli 17. prosince a kolem půl 12 s ním tramvaj vyrazí ze zastávky U Dómu. Zamíří postupně na tři konečné zastávky U Kapličky (cca 12:05), Nová Ulice (cca 12:35), Neředín (cca 13:00), kam si lidé mohou s lucernou pro plamen přijít a odnést si jej do svých domovů. K dispozici bude pro veřejnost také v lucerně v prostoru vrátnice dopravního podniku v Koželužské ulici až do Vánoc.

 

 

Sdílet

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.