Větší a bezpečnější je po opravě autobusová zastávka u Domova seniorů

Komfortnější a bezpečnější je prostor autobusové zastávky u Domova seniorů v Olomouci- Chválkovicích. V ulici Švabinského dokončilo město spolu s krajem opravu autobusové zastávky. V provozu je od pátku 4. září a v říjnu ji doplní i chytrý označník.

Pohodlnější nastupování do autobusů veřejné dopravy zajistila cestujícím oprava autobusové zastávky ve směru od Svatého Kopečku a Samotišek do centra Olomouce. „Díky větší nástupní ploše je prostor zastávky bezpečnější pro cestující a přehlednější pro řidiče MHD. Nástupní hrana zastávky má nově celkem osmnáct metrů,“ popsal náměstek primátora pro dopravu Martin Major.

Autobusový záliv má nyní šířku tři metry a v rámci stavebních úprav jsou nově předlážděné nástupiště i chodníky u zastávky. O vyšší komfort cestování se postará i chytrý označník s aktuálními příjezdy a odjezdy autobusů, kterým bude zastávka vybavena koncem října.

Celkové náklady na stavební práce dosáhly téměř 3 milionů korun. O finance se podělilo město a kraj. „Za rekonstrukci jsme zaplatili 1,7 mil. korun, z toho 190 tisíc je dotace poskytnutá Olomouckým krajem. Ostatní náklady ve výší 1,23 milionu šly za Správou silnic Olomouckého kraje,“ objasnil primátor Mirek Žbánek.

 

Zdroj: https://www.olomouc.eu/aktualni-informace/aktuality/25593?fbclid=IwAR3jMH57cpzn4PubzCHBbsNDaHRBtn8gAzlgjTRBwfjgEo4unYt40vg2QLU 

Sdílet

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.