Otázky a odpovědi

Nejčastější dotazy

Popis naklopení nízkopodlažního autobusu (kneelingu).

Pro lepší nástup a výstup osob se sníženou pohyblivostí z autobusu a pro snadnější nakládání a vykládání kočárků, jsou všechny nízkopodlažní autobusy DPMO, a. s. vybaveny systémem, který umožňuje autobus naklopit (snížit) až o 9 cm na pravou stranu k zastávce, tzv. kneeling (zařízení ke spouštění autobusů).
K naklopení dojde až tehdy, je-li výška vzduchového pérování vozidla v základní úrovni (nastavená hodnota v elektronickém systému) a kdy jsou otevřeny dveře autobusu. Změna výšky je automaticky ukončena elektronickým systémem po dosažení naprogramovaných hodnot pro dolní mezní polohu.
Tato činnost od zadání povelu pro naklopení vozidla až do úplného naklopení trvá cca 10 s.
Žádáme cestující, kteří chtějí tento systém použít, aby pro splnění požadavku pro náklon vozidla z výše uvedených důvodů chvíli počkali, než dojde k naklopení vozidla.

Otázky a odpovědi

Pokud jste nenalezli odpověď, můžete využít níže uvedeného formuláře.

* Na dotazy a podněty s neúplnými údaji nereagujeme

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.